Känslofylld konsert. Malmöbandet Eve’n’Us satte ton till Kerstin Weman Thornells läsning ur boken om EvaMärta Granqvist och hennes man.
Känslofylld konsert. Malmöbandet Eve’n’Us satte ton till Kerstin Weman Thornells läsning ur boken om EvaMärta Granqvist och hennes man.

Musik drog fullt hus i Stadshusgalleriet

Malmöbandet Eve’n’Us satte musik till boken om konstnären EvaMärta Granqvist. Uppträdandet lockade stor publik.

ANNONS
|

EvaMärta Granqvist gifte sig med en man som var psykiskt sjuk. Han kom senare att ta sitt liv.

Efter tragedin skapade hon utställningen ”Vill du gifta dig med mej”, som just nu kan ses i Laholm.

När utställningen visades i Sjöbo kom Laholmsbördiga Malmöjournalisten Kerstin Weman Thornell dit för att skriva om den.

Berättelsen bakom gjorde stort intryck på henne och det blev mer än bara en artikel. Tillsammans med EvaMärta Granqvist har hon skrivit boken ”Just nu och för alltid”.

– Det var rätt upp och ner. Jag ställde frågor och EvaMärta pratade på, säger Kerstin Weman Thornell om deras samarbete.

ANNONS

Redan vid boksläppet ville hon få in en musikalisk dimension. Den kom till via maken Markus Thornell, även han från Laholm, och hans band Eve’n’Us.

– Vi spelar jazz, gospel, blues och visa. Med det här konceptet har vi hittat en röd tråd. Blues handlar om känslor, och när det rör sig om riktiga människor blir det mer av ett sammanhang, säger Markus Thornell.

Den musikaliska berättelsen drog stor publik i Stadshusgalleriet i lördags.

Det fick ställas in stolar långt in i Stadsbiblioteket.

– Jag är övertygad om att min man ville att jag skulle berätta om det här. Jag vill ge röst åt en ytterligt svag grupp, de som lider av psykisk ohälsa, säger EvaMärta Granqvist som deltog i konserten.

ANNONS