Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

På gång. Artister och arrangörer möttes i går. Mariette flankeras av bankens Christel Alm och Lars-Göran Persson. Ytterst Magnus Carlsson och Lasse Berghagen.
På gång. Artister och arrangörer möttes i går. Mariette flankeras av bankens Christel Alm och Lars-Göran Persson. Ytterst Magnus Carlsson och Lasse Berghagen.

Mariette in i stjärnkavalkad

Arrangörerna till Laholmsfesten ökar på sitt artistuppbåd. Mariette har kritat på för konserten i augusti.

Melodifestivalen är något av ett tema för sparbankens stora konsert på Stortorget i Laholm den 26 augusti.

Sedan tidigare var det klart att Magnus Carlsson, Ace Wilder, Lasse Berghagen, Boris René och Laila Adéle skulle uppträda. Nu läggs ytterligare en Mello-artist till den skaran.

Nämligen Halmstadskändisen Mariette, som har ställt upp i tävlingen två gånger. I våras gick hon till final med ”A million years”.

– Äntligen blir det lite hemmaspelningar. Det är annars inte så ofta. Men i sommar kommer jag både till Laholm och till Tall Ships Races i Halmstad. Det ska bli jätteskoj, säger hon efter att ha träffat Laholmsfestens arrangörer i Stockholm.

Vad bjuder du på i Laholm?
– Det blir så klart min låt från Melodifestivalen, ”A million years” vill jag självklart spela för alla. Och andra av mina låtar som jag vill dela med mig av.

Har du nytt material med dig?
– Ja, jag har nytt på gång. I juni släpper jag en singel, ”Louder” som jag tänker spela också.

Utöver spelningarna i Halland, vad gör du i sommar?
– Det blir en fin spelsommar för mig och mitt band. Vi kommer att flänga runt i nästan hela Sverige på många roliga stadsfestivaler. Det blir även lite tv-gig, Sommarkrysset och Lotta på Liseberg.

Arrangören Laholms sparbank räknar enligt nytt pressmaterial med 10 000 åskådare. Sittplatserna har utökats till 2 750, och till dem finns knappt 1 000 biljetter kvar.

MEST LÄST