Luften gick ur ideell hyllning

I förra veckan firades Halmstads föreningsliv vid en stor gala. I Laholm har luften gått ur planerna på att hylla kommunens föreningshjältar.

ANNONS
|

Över 500 gäster deltog när Halmstad firade sina ideella krafter vid den årliga eldsjälsgalan i onsdags.

I somras föreslog Laholms dåvarande kommunchef Nils Danred att även Laholms kommun skulle hitta på något för att visa sin uppskattning för det lokala föreningslivet.

Men förslaget som togs fram med tre olika festalternativ fick ett svalt bemötande. Sedan har det varit tyst.

HP har fått påstötningar om att ta reda på vad som hände. ”Luften gick ur” och ”det föll mellan stolarna” sammanfattar svaren.

–Jag tror att det inte blev något, säger fritidschefen Christer Johansson.

ANNONS

– Det kom in ett par synpunkter om att föreningarna kunde använda pengarna på ett bättre sätt. Sedan har det inte pratats om det i kommunen, säger kommunikationschefen Reino Jacobsson.

Deras förslag gick ut på att skapa ett brett familjeevenemang. Som alternativ fanns en glammigare kvällsgala eller en budgetvariant med prisutdelning vid någon befintligt tillställning.

Reino Jacobsson tror fortfarande på idén.

– Föreningslivet är viktigt för hela samhället och bör hyllas. Framför allt de som arbetar i det dolda och aldrig nämns. De som tvättar föreningarnas strumpor vareviga vecka, säger han.

Kommunrådet Elisabet Babic (M) konstaterar att intresset inte var tillräckligt stort.

– En del föreningar har egna små galor, säger hon.

Så kommunen ska inte göra en egen hyllning?

– Om föreningslivet så önskar. Jag är av den uppfattningen att det bör komma underifrån. Då finns engagemang och då blir det bra, säger kommunrådet.

ANNONS