Under press. Mikael Kahlins frånvaro togs upp i fullmäktige.
Under press. Mikael Kahlins frånvaro togs upp i fullmäktige.

Kommunråd kräver besked från Kahlin

Laholm har inte haft en representant i Samordningsförbundet sedan hösten 2015. Nu kräver kommunråden besked från Mikael Kahlin om han tänker gå dit eller avgå.

ANNONS
|

Exmoderaten Mikael Kahlin, numera Medborgerlig samling, är socialnämndens ordförande i Laholm. Som sådan representerar han kommunens intressen i Samordningsförbundet i Halland.

Men han har inte deltagit vid styrelsens möten på över ett år. Om det slog förbundet larm för en månad sedan.

På fullmäktige i tisdags ställde Laholms tre kommunråd, med Elisabet Babic (M) i spetsen, Kahlin mot väggen.

– Vi kunde se samma dag i ditt svar att du hållit dig uppdaterad genom att läsa handlingarna. Du framhöll även att Samordningsförbundet behövs mer än någonsin, sade Elisabet Babic och fortsatte:

ANNONS

– Då är det mycket märkligt att du inte varit närvarande alternativt ställt din plats till förfogande.

I sitt svar till Samordningsförbundet uppgav Mikael Kahlin att han tänkte lämna in en begäran om att bli ersatt snarast. Men någon sådan har kommunfullmäktige fortfarande inte fått.

– Det är självklart beklagligt att jag inte deltagit. Det har sammanfallit och krockat med andra åtaganden, sade Mikael Kahlin när han tvingades upp i talarstolen.

Han lovade att han ska gå på nästa möte, sedan får han se.

– Avsikten var att komma in i dag med en avsägelse, men jag har beslutat tillsammans med mina kamrater att avvakta. Det hänger ihop med nästa ärende, att upplösa socialnämnden, sade Mikael Kahlin.

Upplösningen av nämnden, för att bli av med Kahlin som ordförande, tas upp i fullmäktige 28 mars.

ANNONS