Kontraktet skrevs inte på. Fastighetskoncernen Granen har i stället tapetserat alla fönsterna till kontorslokalen om att lokalen är ledig.
Kontraktet skrevs inte på. Fastighetskoncernen Granen har i stället tapetserat alla fönsterna till kontorslokalen om att lokalen är ledig.

Kommunal flyttkedja slog till bromsen

Socialförvaltningen får bromsa upp sin planerade flyttkedja efter att Laholmshem har aviserat sina planer på att samla sina verksamheter på Trulsgården.

ANNONS
|

I början av maj kunde HP berätta att kommunens socialpsykiatriska rehabiliteringsenhet skulle flytta in i de tomma kontorslokalerna ovanpå Systembolaget i Laholm och lämna sina nuvarande på Lagahöjden.

Flytten skulle ske genom att flera olika delar på socialförvaltningen hade en flyttkedja som skulle genomföras och att kommunen skulle hyra lokalerna på tre år av fastighetskoncernen Granen, som höjde hyran med nästan 100 000 per år för lokalen från föregående hyresgäst.

Efter det meddelade det kommunägda fastighetsbolaget Laholmshem och Kommunfastigheter sina planer att samla verksamheten på Trulsgården, som gjorde att kommunen stoppade den aviserade flyttkedjan.

ANNONS

– Frågan är bordlagd, Laholmshems önskan om att ta Trulsgården i besittning har kastat om planerna. Det skulle bli en ”tripp, trapp, trull”-effekt men det tittas på andra lösningar nu men det är inget som är klart än, säger Knut Slettengren (M), ordförande i socialnämnden.

När Laholmshem lämnar sina nuvarande lokaler blir det andra förutsättningar för kommunen att täcka sitt lokalbehov utan att hyra andra lokaler från privata fastighetsägare.

– Vi är inte riktigt färdiga med vart alla ska ta vägen men vi ser att det är troligare att det blir en intern flyttrockad. Vi fyller först våra egna lokaler innan vi börjar hyra på stan, det är grunden. Det är skattepengar vi hanterar så vi hyr inte externt om vi inte måste, säger Fredrik Nilsson, chef för kommunens strategienhet.

Beskedet har gjort att fastighetsbolaget som äger huset på Östertullsgatan 12, en byggnad som ska ha ritats av stadsarkitekten Svend Bøgh-Andersen, har vänt sig utåt för att leta upp nya hyresgäster.

Företaget har valt att tapetsera upp kontaktinformation på en blå botten i alla fönster ut mot gatan och Fribergs hörna – något som ändrar intrycket på fastigheten, som förbipasserande muttrade till HP medan bilden togs.

ANNONS
ANNONS