Sticklingar. Mannen hade bara hunnit med att odla i en veckas tid innan polisen släckte ner verksamheten.
Sticklingar. Mannen hade bara hunnit med att odla i en veckas tid innan polisen släckte ner verksamheten.

Knarkodling skulle dämpa smärta

När en 50-årig man, på en ort i Laholms kommun, fick besök av polisen slog lukten av marijuana mot dem när han öppnade dörren och mannens lilla knarkodling blev kort­livad.

ANNONS
|

I slutet av november förra året skulle polispatrullen kontrollera ordningen i närheten av 50-åringens hem, eftersom han redan var bekant för polisen knackade de på för att kolla läget.

Poliserna kunde se hur mannen for runt stressad inne i bostaden innan han öppnade dörren. När han väl gjorde det slog knarklukten från cannabis mot polisen. Något 50-åringen försökte förklara med att vänner till honom rökt på i hans bostad.

Polisen gick in för att kontrollera och fann ett odlingstält och värmelampor i ett utrymme, samt nio cannabissticklingar på tillväxt. Förutom odlingen hittades även ett par gram av drogen som var färdig för användning.

ANNONS

50-åringen fick utveckla sig i tingsrätten och förklarade att han handlat i nöd. Han uppgav att han självmedicinerade för smärtor han ådragit sig från en fallolycka, en trafikolycka och en grov misshandel han utsatts för och hävdade att han har kronisk värk och hade helst velat ha cannabis utskrivit av en läkare.

Tingsrätten har tagit ställning till om det varit en nödsituation för mannen och kommer snabbt fram till att det går snabbare att få andra preparat utskrivna än att odla fram det själv och fäller honom för odlingen.

Mannen, som har 17 avsnitt i belastningsregistret, dömdes för något år sedan till fängelse för grovt vapenbrott. 50-åringen får nu dagsböter för narkotikabrottet, 80 stycken á 50 kronor.

ANNONS