Snart arena. Grusplanen bredvid Mellbystrandshallen får konstgräs och ska kunna användas för flera sporter.
Snart arena. Grusplanen bredvid Mellbystrandshallen får konstgräs och ska kunna användas för flera sporter.

Klartecken för ny multisportarena

Det blir en multisport­arena vid Mellbystrandsskolan. Kommunstyrelsen har nu sagt ja till att arbetet kan sättas i gång.

ANNONS
|

Kommunstyrelsen hade krävt viss extern finansiering för att själv satsa en halv miljon på kommunens andra multisportarena.

När det stod klart att Laholms FK kunde gå in med 290  000 kronor – pengar som kommer från Riksidrottsförbundet – var saken klar. Det så kallade i gångsättningstillståndet klubbades av kommunstyrelsen i tisdags.

I ett annat beslut samma dag beslutade kommunstyrelsen att flera fastigheter – Mellbystrandsskolan, Veingeskolan, Hishultsskolan, Glänningesjö förskola och brandstationen – nu överlåts till Kommunfastigheter.

Det beslutet får viss inverkan på multisportarenan.

– Därmed är det inte vi själva som bygger, utan vi får beställa det från Kommunfastigheter. Vi hade börjat planera upphandling, men nu slipper vi det jobbet, säger kommunens fritidschef Christer Johansson.

ANNONS

Multisportarenan placeras invid Mellbystrandsskolans sporthall och blir avsevärt större än arenan vid Sparbanksvallen i Laholm.

– Där finns i dag en grusplan med ytan 45 gånger 30 meter. Arenan blir så stor att man kan dela av planen vid behov, säger Christer Johansson.

Förhoppningen är att arenan ska stå klar åtminstone innan det börjar bli kallt igen.

– Jag vill ha den redan till sommaren, men blir den klar till skolstarten i höst är det också bra, säger Christer Johansson.

ANNONS