Klart med vilka som får övrigt bidrag

Laholms BTK Serve tog hem den största biten av kakan när kultur- och utvecklingsnämnden delade ut sina övriga bidrag till föreningslivet.

ANNONS
|

Kultur- och utvecklingsnämnden (kun) hade i år anslagit 330 000 kronor till potten för övrigt bidrag. Det är pengar som ska gå till angelägna saker som inte ryms inom ramen för lokal- och aktivitetsbidrag. Det absolut största bidraget beviljades Laholms BTK Serve, som får 129 000 kronor. Det handlar om renovering av föreningens lokaler, ett nytt luftaggregat, plåttak och ett kök med spis.

– Föreningen bedriver en väldigt bred verksamhet, konstaterar kuns ordförande Cecilia Roos (M).

– Och de lägger en väldigt stor egeninsats. Totalkostnaden är på 432 000 kronor, säger Magnus Johansson (S).

Rejäla slantar gick också till Veinge Motorcykelklubb – som behöver handikappanpassa sina omklädningsrum och bygga om sina toaletter – och till Knäreds IK som ska renovera ett plåttak. Båda dessa klubbar tilldelades 50 000 kronor vardera.

ANNONS

Tre föreningar får 20 000 kronor var. Det är Skogaby BK som ska fixa belysningen på fotbollsplanen, Laholms IF Orientering som därmed kan införskaffa elektroniska stämpelbrickor och Lilla Tjärby IK som behöver byta ut elskåp och belysningsstolpar.

Utdelningens minsta bidragssumma, 14 070 kronor, fick Laholms skytteförening till bullerdämpande åtgärder på anläggningen i Ahla.

Flera föreningar fick avslag på sina ansökningar. Däribland Våxtorps Bois, Knäreds forskarring och Laholms brukshundsklubb.

Nämndens beslut var helt baserade på tjänstemännens förslag.

ANNONS