Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Tjuven hade krossat fönstret i bostadens ytterdörr för att ta sig in. Bild från polisens förundersökning.

Inbrottstjuv spred blodspår i hela huset

En 20-årig man nekade i polisförhör till att han gjort bostadsinbrott förra året. Men mannens blodspår på stöldgodset och i huset gjorde att han i stället hävdade att någon smetat ut hans blod på sakerna.

Paret som fått inbrott i sitt hus i Kårarp såg snabbt hur tjuven tagit sig in. Treglasfönstret i ytterdörren var krossat och då hade tjuven kunnat komma åt dörrvredet på insidan för att öppna dörren. Tjuven måste ha skurit sig på glaset i dörren för i hela huset kunde sedan polisen hitta blodspår från gärningsmannen.

Samma natt som inbrottet skedde försökte polisen att stanna en misstänkt bil i höjd med Tjärby. Föraren till bilen vägrade stanna och bilen lyckades komma ifrån polispatrullen. Bilen hittades sedan dumpad i Genevad och inga personer kunde då bindas till fordonet. Men i bilen fanns färskt stöldgods, som inte hade hunnit anmälas ännu, märkt med tydliga blodspår på sakerna. När paret upptäckt inbrottet kunde sedan sakerna bindas till inbrottet.

20-åringen som matchats till blodspåren har medgett att det är mycket som talar mot honom men nekar ändå till brottet och hävdar att han inte har minne av att ha begått något bostadsinbrott. I ett förhör lanserar han teorin att inbrottstjuven haft med sig hans blod och spritt ut och planterat det på brottsplatsen för att leda polisen till honom.

Mannens tankegång om att någon försökt sätta dit honom verkar inte övertyga åklagarna, som nu åtalar 20-åringen för grov stöld och även för narkotikabrott. Stöldgodset som 20-åringen åtalas för att ha stulit var bland annat en tv, alkohol, en fickplunta och några knivar.