Idrottsdag för både gammal och ung

Lördagen var en dag för kamp vid idrottsområdet i Laholm. Såväl grånade seniorer som barn med spring i benen tävlade – bara ett stenkast från varandra.

ANNONS
|

– Förra året hade vi 111 personer här. Vi hade hoppats på lika många i år, men får vara nöjda ändå. Kanske är det någon nybörjare som blir biten av sporten, säger Hans-Olof Olsson som är ordförande i Laholms boulesällskap.

Föreningen arrangerade på lördagen sin årliga Boulens dag vid Folkhälsocentrum. En tävling där rutinerade föreningsmedlemmar spelar tillsammans med nybörjare som vill testa.

Målet är förstås att hitta nya medlemmar till föreningen, som redan är en av Sveriges största.

– Vi är en motionsförening som körde igång för att det skulle vara skoj. Jag lovade att vara ordförande i ett år, men det blev tio år för att det var så roligt, säger Hans-Olof Olsson.

ANNONS

Samtidigt, på Sparbanksvallen strax intill, dundrar Christian Harkness speakerröst i högtalarna.

Laholms IF arrangerar Laholmskampen, en friidrottstävling för barn.

– Vi har deltagare här från bland annat Kungsbacka, Klippan, Falkenberg och Hässleholm. Och många av våra egna barn är är och tävlar för första gången, säger Christian Harkness i en paus.

Han berättar att föreningen haft en kö av barn som velat börja med friidrott.

– Men vi har kunnat bli av med den nu under våren genom att vi fått in fler ungdomsledare.

Det blåser för mycket för friidrottsrekord denna dag. Men rekord för barn sysslar föreningen ändå inte med, säger ledarna.

– Vi fokuserar på mångfalden, säger ordförande Anna Sjöstrand.

ANNONS