Strandpensionatet är försatt i konkurs på egen begäran. Företaget hade skulder på en halv miljon kronor när de summerades i ansökan till rätten.
Strandpensionatet är försatt i konkurs på egen begäran. Företaget hade skulder på en halv miljon kronor när de summerades i ansökan till rätten. Bild: Kenny Hjälte/arkiv

Hotell Strandpensionatet begär sig själva i konkurs

Under fredagseftermiddagen försattes Strandpensionatet i konkurs på egen begäran. Företaget hade tre anställda.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

Hotell Strandpensionatet AB drev restaurang och hotellverksamhet i Skummeslövsstrand i lokaler som ägs av bostadsrättsföreningen Strandbukten.

När punkten sattes för årsredovisningen för fjolåret, gick räkenskaperna inte med plus. Dessutom var det i början av juli i år som papperna skickades in och en brasklapp lades in om pandemin som en notering om väsentliga händelser efter räkenskapsårets slut. ”När denna årsredovisning avges råder en mycket osäker tid på grund av det pågående utbrottet av viruset covid-19 som påverkar hela vårt samhälle. Virusutbrottet kommer att förändra förutsättningarna för kommande räkenskapsår. Vi kan i dagsläget inte bedöma vilka långsiktiga effekter krisen kan få på bolagets framtida utveckling” skrevs det då.

ANNONS

Tre anställda berörs

Till tingsrätten summerades skulderna med en halv miljon kronor och tillgångar främst i varulagret i företaget. Vid tillfället ska företaget också ha haft tre personer anställda. Företaget har spaltat upp elva fordringsägare där Skatteverket är en av dem, för drygt 130 000 kronor i icke inbetalda skatter och avgifter.

Fram till 2018 drevs Strandpensionatet av syskonen Helena Åström och Roger Ragnarsson. De arbetade bland annat in restaurangen i White guide. Verksamhet och fastighet har senare sålts vidare och bland annat omvandlats till en bostadsrättsförening.

Stänger verksamheten helt

– Jag får stänga verksamheten helt. Med de rådande restriktioner som man lever under i dag går det inte att driva vidare. Hotellrörelsen bär sig inte och restaurangen har man fått stänga sedan tidigare, säger konkursförvaltaren Hanna Spets, på Hallgren & partners.

Hon träffade företrädaren för bolaget under måndagen och har inlett uppsägningar av personal för att de ska få lönegaranti.

– Det blir en avveckling av verksamheten. Till nästa sommar, utan en pandemi, ser jag definitivt att rörelsen skulle ha en köpare, säger Hanna Spets.

LÄS MER:På marsch för att få badbrygga byggd

LÄS MER:Syskonparet säljer Strandpensionatet

LÄS MER:Strandhotellet i Mellbystrand till salu

ANNONS