Hallå där...

...Peter Hansson, ungdomsledare i Skottorps IF, som är en av landets flitigaste föreningar på att sälja Bingolotto och Sverigelotten. Ni vann 45 000 kronor när säljtävlingen Folkspel Cup avgjordes i Göteborg i torsdags.

ANNONS
|

Hur känns det?

– Fantastiskt bra, tävlingen har funnits i fyra år och vi har varit pristagare varje gång. Men vi har aldrig fått så mycket pengar som den här gången.

Vad går tävlingen ut på?

– Vi är massor med föreningar i Sverige som försöker kvalificera oss till finalen via deltävlingar genom att sälja så många lotter som möjligt. Vi vann regionfinalen och fick åka till finalen i Göteborg med 50 andra föreningar. Jag åkte dit tillsammans med vår kassör Britt-Mari Lönn Pålsson. Finalen avgörs via lottdragning där vinnaren får som högst 100 000 kronor. Men vi är så nöjda med att ha fått 45 000 kronor.

ANNONS

Hur mycket lotter säljer ni?

– En vanlig vecka säljer vi runt 60 lotter, men inför regionfinalen sålde vi närmare 800 lotter. Vi vädjar till spelare och föräldrar att sälja så mycket de kan för att vi ska komma vidare i tävlingen. Det är helt makalöst att en liten fotbollsklubb som vi kan sälja så mycket. Jag är ansvarig för den lottförsäljning som ungdomarna gör och försöker peppa dem.

Vad gör ni med pengarna som ni fick?

– De behövs för att hålla verksamheten rullande. Vi har uppemot 180 aktiva barn, ett A-lag och ett B-lag med seniorer i föreningen. Vi behöver alltid förnya material som målburar, västar, koner och allt annat som slits och behöver förnyas. Vi kommer också att behöva dem till utbildning av ledare.

ANNONS