Grannar till handel ska gå till regeringen

Planerna på ett nytt handelshus i Skummeslövsstrands centrum kan dröja. Grannar tänker överklaga hela vägen.

ANNONS
|

”Vi kommer att överklaga denna detaljplan upp till Regeringsrätten, för så här kan man inte gå till väga utan att ha en dialog med oss fastighetsägare”, skriver två grannar till den nya affärsbyggnad som planeras i centrala Skummeslövsstrand.

Efter kritik från ortsbor och flera möten på orten beslutade kommunfullmäktige i april att klubba igenom den nya så kallade centrumplanen.

Det som främst väckt motstånd är det tvåvåningshus som har ritats in på gamla kolonitomten mitt emot Svens livs. Det går i klinch med tidigare idéer om ett öppet torg med mindre handelsbodar.

ANNONS

Exploatören som vill bygga tvåvåningshuset med verksamhetslokaler i botten och bostäder ovanpå är Mellbystrandsmäklaren Fredrik Jörnkvist.

Miljö- och byggnadsnämndens ordförande Ove Bengtsson (C) har tidigare i HP uppgett att det är svårt att få varaktig lönsam verksamhet till orten genom att bygga små handelsbodar.

Grannarna, sommarboende i två fastigheter, som nu i första läget överklagar till länsstyrelsen beskriver byggplanerna som ett dråpslag för deras smultronställe.

De poängterar att de inte är emot utveckling, men inte till former som helst.

”Ni måste förstå vilka problem ett tvåvåningshus innebär för oss”, skriver de och befarar att de kommer känna sig iakttagna ständigt. Med ett enplanshus hade det åtminstone gått att avskärma med ett plank.

ANNONS