Vandrarhem. Det gamla väghotellet utmed 24:an i Edenberga ska bli vandrarhem inom kort.
Vandrarhem. Det gamla väghotellet utmed 24:an i Edenberga ska bli vandrarhem inom kort.

Gammalt mot blir nätstyrt vandrarhem

I september 2015 satte ägarna till Edenbergamotet upp skylten att fastigheten var till salu. Nu har de hängt upp en annan skylt – som bjuder in till övernattningar på orten.

ANNONS
|

Nyligen hängdes skylten ”Edenberga vandrarhem” upp på fasaden. Men än är inte den nya verksamheten i gång. Det är fortfarande samma ägare som tidigare som arbetar med en nygammal nisch, då lokalerna tidigare innehållit motell.

–  Vi planerar att dra igång ett vandrarhem snart. Om någon månad kan det nog vara färdigt. Det ska vara digitaliserat så att allt sköts via internet. När man bokar ett rum får man kod till ett kodlås och ska kunna släppa in sig själv, säger Johan Sandström.

ANNONS

Nu håller de på att installera systemet och sätta in ett vandrarhemskök. För att driva det på distans vill de också ha någon i närheten.

– Vi söker efter en krögare till restaurangdelen för att den också ska vara igång, som då kan se till det. Vi har ett par intressenter som ska komma och titta på det, säger Johan Sandström.

I september 2015 var Edenbergamotet till salu en runda, med en prislapp på 3,4 miljoner kronor. Efter att den senaste krögaren som hyrde lokalerna inte fick det att bära. Men i stället för att byta ägare började lokalerna renoveras upp invändigt för att bli ett tillfälligt flyktingboende genom företaget Rasouli invest, men det var en kort sejour.

–  Det var svalt intresse av att köpa det. Vi kan inte heller stå med en tom lokal, då går vi bara minus. Det gör att vi nu satsar på fastigheten för att göra något med den. Vi renoverade ändå upp boendedelen tidigare, säger Johan Sandström.

ANNONS