Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv
Bild: Johan Nilsson, TT, arkiv

Flera bilinbrott på pendlarparkering

Mellan fem och åtta bilar har utsatts för inbrott och skadegörelse på pendlarparkeringen i Mellbystrand.

ANNONS
|

Under fredagen hade polisen fått in fem anmälningar kring olika inbrott och skadegörelse på bilar vid pendlarparkeringen intill E 6 i Mellbystrand.

De flesta brotten har ägt rum under torsdagen.

– Det är möjligt att det kommer några fler. Den första personen som anmälde sade att det kunde röra sig om åtta bilar som hade utsatts, säger Jan Jönsson vi Laholmspolisen.

Vid ett av bilinbrotten stals registreringsskylten, och ägaren till den bilen hittade även hjulbultar från en annan bil inne i sin egen bil.

En skåpbil fick bakluckan skadad efter att någon eller några försökt bryta upp den upp den med hjälp av verktyg, men inte lyckats.

ANNONS

En annan bil fick en av framrutorna krossad, och förövarna har även försökt få upp bakluckan men inte lyckats med det.

En fjärde bil fick två rutor krossade, och där stals även en gps-utrustning.

Den femte bilägaren som anmälde hade fått alla fyra däcken på bilen stulna. Däcktjuvarna hade ställt upp bilen på stödben men dessa höll inte, utan bilen välte ner på bromsskivorna. Bilens tanklock var också sönderskuret och någon hade försökt att stjäla diesel från bilen.

– Det är ganska länge sedan det var problem vid pendlarparkeringen nu. I Östra Karup hade man stora problem, men sedan man sågade ner en del träd så det blev bättre sikt, upphörde problemen nästan helt. Skulle det här hända flera gånger så får vi ta kontakt med Trafikverket och se om de kan vidta några åtgärder, säger Jan Jönsson.

ANNONS