Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/6
ANNONS ▼

Fisken duggade tätt på metartävling

Fyra generationer Alm har fiskat på samma favoritplats vid Lagan. Lita på att de var där som vanligt på söndagens kommunmästerskap i traditionellt mete.

Det nappade direkt för storfiskaren Tuva Alm när HP tittade förbi.

– Jag började nog fiska när jag var fem. Eller jag vet inte när jag började. Jag har fiskat så länge jag minns. Bäst gillar jag lax och mete, sade elvaåringen.

Den här gången var det en ganska blygsam firre som satt på kroken.

– Förförra året tog jag en brax på 2,3 kilo. Då vann jag i både damjuniorer och damklassen.

Farfar Eriks ställe kallar familjen favoritstället en bit nedströms Rökeriet. Noga räknat skulle det väl heta gammelfarfars numera.

– Det ligger i generna att fiska här. Min far brukade stå här tills det var kolsvart, sade farfar Lars-Åke Alm, som fått äran att bistå barnbarnen med mask och maggot.

Duggregnet bekom inte Almarna det minsta – tvärtom.

– Det är perfekt fiskeväder. Vi kom i morse och käkade frukost här. Barnen ville vara säkra på att få platsen, sade mamma Christel Alm.

Tävlingen på söndagen höll på från klockan 9 till 14. Då vägdes alla fångsterna in av SFK Abborren.

– Vi har 48 deltagare. Det är jättebra i regnet. Vi hade 34 i fjol och då var vädret ändå bättre. Vi har fått mycket fisk tycker jag, runt tio kilo. Det blev abborre, mört och löja. Ingen brax i år, sade Bengt-Olof Nilsson i tävlingsstaben.

Stefan Nilsson vann herr­senior med 1 306 gram och Monika Svensson vann damsenior med 832 gram. I juniorklasserna segrade Vincent Gustafsson med 426 och Jonna Åkesson med 234 gram fisk.

MEST LÄST