Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Räddningstjänsten fick bara veta att männen skulle vara någonstans mellan Majenfors och Knäred. Bild: Kenny Hjälte/arkiv
Räddningstjänsten fick bara veta att männen skulle vara någonstans mellan Majenfors och Knäred. Bild: Kenny Hjälte/arkiv

Fiskare som föll från klippa fick skallskador

En fiskare föll runt 15 meter från en klippa strax nedanför Bassalts kraftstation på lördagskvällen. Mannen fick allvarliga skador och vårdades på intensivvårdsavdelning på söndagen.

Vid tio i sju på lördagskvällen kom larmet om fallolyckan. En fiskare hade fallit runt 15 meter från en klippa, ner på marken under. 

Mannens kamrat försökte larma men hade dålig täckning på mobiltelefonen. När han kom ner till sin vän och kunde ta hans telefon för att komma i kontakt med SOS Alarm kunde han uppge att de var någonstans mellan Majenfors och Knäred innan batteriet på telefonen gav upp. 

Informationen gjorde att räddningstjänsten fick söka brett för att hitta männen.

– Det var lite struligt när vi inte kunde hitta dem och inte kunde få tag i mer information från dem. Vi kunde hitta honom nedströms från Bassalts kraftstation, han hade trillat ner och slagit i marken. När vi väl hittade dem kunde vi ändå lätt transportera honom från platsen via en gammal järnväg som troligen tjänat kraftverket, säger Andreas Nilsson, räddningschef, och uppger att de sökte i runt en timme i området längs med Lagan innan de kunde hitta fiskarna.

Mannen som föll fördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad. Där konstaterades att han hade skallskador, skelettskador och invärtesskador enligt en kommuniké som skrevs vid ett-tiden under natten mot söndagen och mannen, som är 35 år, fördes över till intensivvårdsavdelningen.

Sjukhuset uppger samtidigt att de inte lämnar någon mer information om mannens tillstånd förrän på måndagen. 

Enligt uppgifter till HP ska de båda fiskekamraterna vara bosatta i Markaryds kommun.

MEST LÄST