Förbundskapten sparkar i gång sommarens frukostprat

Årets Sommarfrukost vid Lagan inleds av en högaktuell talare. Janne Andersson, förbundskapten för Sveriges herrlandslag i fotboll, kommer tillbaka till Laholm.

ANNONS
|

”Mina år i Laholm är kanske de bästa jag haft hittills i karriären ...”

Så inledde Janne Andersson sitt svarsmejl när han fick frågan om att tala i Laholm.

Efter fredagens VM-kvalbragd mot Frankrike presenterades den tidigare tränaren i Laholms FK, IS Halmia och Halmstads BK, för att inte nämna SM-guldet med IFK Norrköping, på måndagen som det största affischnamnet för sommarens frukostprat på Gröna hästen.

– Det är en drömtalare att få hit Janne i år, säger Reino Jacobsson, kommunikationschef på Laholms kommun.

För sjätte året i rad står kommunen som arrangör tillsammans med Laholms tidning.

–Jag hade glädjen att jobba på Sveriges Radio när IFK Norrköping tog SM-guld. Janne är väldigt jordnära och förstår villkoren för att verka i en liten kommun, säger Lars Bernfalk, publisher på LT.

ANNONS

Programmet i år är bantat från sex talare till fem, efter att en av värdarna hoppat av. Nytt är också att den stående finaltalaren Lars Danielsson gör ett uppehåll på grund av kort semester.

– I stort sett får de prata om vad de vill. De vet att vi utgår från att det finns någon form av koppling till Laholm, säger Reino Jacobsson.

Han ser själv särskilt fram emot att lyssna till Jessica Wendel.

–Hon har öppnat upp sin gård för barn och föräldrar som har det lite svårt. Det kan kända vad som helst när hon kör i gång, hon är väldigt spontan.

Biljetterna till de 115 platserna släpps på måndag.

– I fjol sålde alla utom en slut. Hälften sålde slut redan vid biljettsläppet, säger Reino Jacobsson.

ANNONS