Elva marklägenheter planeras i Våxtorp

Tomten har varit byggklar i över 50 år. Nu vill två barndomsvänner göra slag i saken och bygga elva nya bostäder på Vinkelgatan i Våxtorp.

ANNONS
|

Det handlar om två huskroppar med fyra respektive sju marklägenheter i varje.

Bakom bygglovsansökningarna står Johnny Andersson och Per Hedberg, båda uppvuxna i Våxtorp och bosatta i Björbäck.

–Jag ska bygga det med min firma. Per kommer att stå för sju av lägenheterna och jag för fyra. Jag har varit snickare i många år, men just att bygga och förvalta lägenheter, där är vi noviser båda två, säger Johnny Andersson som driver Andersson bygg och montage.

Tomten köpte Per Hedberg för några år sedan. Den styckades av till bostäder redan 1963, så det är kanske på tiden att någon sätter spaden i jorden.

ANNONS

–Vi försöker komma i gång under senhösten och förhoppningsvis ska det gå att flytta in till våren, april/maj eller något i den stilen.

Formellt är det Ovaghstorp AB och Björbäck Våxtorp AB som står för projektet. Byggherrarna är övertygade om att det finns en efterfrågan på hyresrätter i Våxtorp.

–Våxtorp har skrikit efter lägenheter i många år. Nu verkar det som att kommunens eget bygge blir förskjutet med något år, men det är inte samma typ av lägenheter. De ska bygga ettor och tvåor i flera plan, vi bygger treor i ett plan, säger Johnny Andersson.

Utformningen görs för att passa äldre personer.

Hyran för 72 kvadratmeter beräknas hamna i samma härad som befintliga lägenheter i Våxtorp.

– Det ska vara marknadsmässigt. Vi vill vänta med att sätta en siffra på det tills vi har lite mer kött på benen, säger Johnny Andersson.

ANNONS