Mycket att göra. Helen Baumgarten och Sheila Weinreich har precis börjat med att inreda den tomma frisersalongen till ett nytt Chokladhuset Cacáo.
Mycket att göra. Helen Baumgarten och Sheila Weinreich har precis börjat med att inreda den tomma frisersalongen till ett nytt Chokladhuset Cacáo.

Eldhärjat chokladhus återuppstår i salong

Efter att ha varit husvill efter butiksbranden i oktober är chokladhuset Cacáo på väg att öppna igen. Nu är det flyttstök i en tidigare frisersalong på Östertullsgatan.

ANNONS
|

Dahlqvists foto och Chokladhuset Cacáo höll till i samma lokaler vid Stortorget i Laholm. Branden den 11 oktober gjorde dem båda hemlösa.

Inte minst var det ett hårt slag för chokladaffären, som brukar ha årets bästa försäljning när det lackar mot jul.

Ägaren Sheila Weinreich berättade nyligen i HP att hon haft svårt att hitta en lämplig lokal. Brandfastighetens ägare Staffan Påhlsson hade dock redan från början erbjudit den före detta Afrodite-salongen på Östertullsgatan.

– Först tyckte jag att lokalen var för stor. Men jag fick lov att dela av den, och då blev det här, säger Sheila Weinreich.

ANNONS

Hon och vännen Helen Baumgarten har precis börjat ställa den än så länge tomma lokalen i ordning.

– Jag behöver komma igång senast första advent, och det är mycket som ska fixas, säger Sheila Weinreich.

Helst ska det gå ännu lite snabbare.

– Redan i september beställde jag adventskalendrar och dem vill man ju kunna börja sälja innan 1 december.

Några skyltfönster bort står den gamla lokalen fortfarande och ser sotig och ledsen ut.

– Det är försäkringsbolagen som styr takten. De vill att allt ska gå i en viss ordning, säger Staffan Påhlsson.

– Saneringsbolaget har lite mer kvar med inredningen. Det tar någon vecka till. Sedan går de över på själva fastigheten. Först någon gång i januari kan det bli tal om att renovera, fortsätter han.

Ovanför butikernabodde en familj som fick evakueras i samband med branden. De kom inte tillbaka, utan valde att köpa ett hus på annan ort i kommunen.

– Där uppe blev inga direkta brandskador. Men det luktar fruktansvärt av brand. Vi har ett ozonaggregat igång där hela tiden, säger Staffan Påhlsson.

Frisersalongen har han låtit stå tom med avsikt.

– Om jag någon gång får bygga i kvarteret Hästen behövs den som evakueringsbutik, säger Staffan Påhlsson.

ANNONS

Cacáo får därmed vara där bara tillfälligt.

– Det är ett jättebra läge, men ingen långsiktig lösning. Vi blir åtminstone kvar över julen, sedan får vi se, säger Sheila Weinreich.

ANNONS