De ställer till en scen i Laholms stadspark

Det schaktas och det skruvas. Efter år av planering håller den nya scenen i Laholms stadspark äntligen på att bli färdig.

ANNONS
|

– Det här kommer att bli jäkligt fräckt, säger arbetsledaren Per-Inge Carlsson som står uppflugen på en lift och drar i skruvar i det som ska bli scentaket.

Han jobbar för Fastmontage, ett systerföretag till entreprenören Fastbygg. Annars, berättar han, håller han mest på och bygger industrihallar.

Det här bygget är något annat.

– Allt är special. Det finns inga riktigt givna mått. Det är roligt, säger Per-Inge Carlsson.

– Och lite prestige är det förstås också. Det har varit många som kommit hit och varit intresserade, tillägger han.

Ett helt arbetslag är på plats i Stadsparken. Det handlar inte bara om att bygga en scen i böjda limträbalkar och rostfritt stål.

ANNONS

Hela backen framför har grävts upp för att ge plats åt läktaren där åskådarna förhoppningsvis ska trängas när det vankas teater eller levande musik.

I backen växer nu publikplatserna fram när betongelementen börjat komma på plats.

Scenen i Laholms stadspark skissades redan 2012.

Det var de unga arkitektur- och designstudenterna Lukas Arvidsson, Moa Carlsson och Josefin Klintberg som i projektet Sommardesignkontoret som gjorde ritningarna.

Idéerna föll i god jord i Stadshuset. Men ända sedan dess har scenen varit lite som en hägring för Laholms kommun. Flera gånger har bygget förefallit vara nära förestående, men skjutits upp.

I fjol var planen att ha sceninvigningen på Parkens dag, den 6 juni. Bara för att sedan skjutas fram ännu ett år.

Frågan nu är given:

Blir ni klara till nationaldagen?

– Haha. Den frågan får vi ständigt. Jo, vi ligger bra till i tidsplanen. Vi har varit här i en och en halv vecka nu och kommer att stanna ungefär lika länge till. Sedan kommer underentrepenörer och fixar el och lite annat, säger Per-Inge Carlsson.

ANNONS