Död man hittades i bil vid festival

På söndagen anträffades en man avliden vid Killhults countryfestival. Polisen var på plats för att säkra material inför en utredning i samband med att mannen hittades men det utreds just nu som ett olycksfall.

ANNONS
|

Under natten mot lördagen avslutades Killhults countryfestival för det här året. På söndagen strax innan klockan ett på dagen anträffades en man död på campingen vid festivalområdet.

Polisen var på plats och ska utföra en dödsorsaksutredning, men i inledningsskedet utreds händelsen som en olycka. Polisen tog fordonet i beslag och hämtade bilen på söndagen för en noggrann undersökning.

– Mannen hittades avliden i en bil på campingen men vi tror inte att han utsatts för brott. Han hade dörrar och fönster låsta och det fanns en gasolkyl stående i passagerarsätet fram, Jenny Jerrhage Lundquist, utredningschef vid polisen i Laholm.

ANNONS

Nycklarna till bilen fanns vid hans sida och polisen arbetar efter teorin att kylanordningen gjort att det inte funnits någon luft kvar.

– Det är sannolikt att syret i bilen tagit slut och att det är dödsorsaken, det finns inget yttre våld. Det är bara väldigt olyckligt det som hänt, säger Jenny Jerrhage Lundquist.

Den avlidne mannen var i 55-årsåldern och hemmahörande i skånska Tomelilla. Det ska utföras en obduktion för att fastställa dödsorsaken.

Det har gått två år sedan festivalen också resulterade i ett dödsfall, då en man som inte bodde långt från festivalen trillade ner i en vattensamling bakom området och omkom. Då hade polisen en teori att han gått för att kissa och inte kunde komma upp efter att ha fallit i vattnet.

ANNONS