Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Däcktjuvar togs på bar gärning

Tjuvar med siktet inställt på däck backade till med en mindre lastbil vid Euromaster och Rejmes på söndagsförmiddagen. De fyllde sin lastbil med gods men rullade enbart från platsen genom polisens försorg.

Det var en säljare på Rejmes bilhall som såg hur två män valde ut de bästa begagnade däcken ur en container på söndagsförmiddagen. Polisen ringdes till platsen vilket gjorde att de två tjuvarna fick avbryta sin stöld. 

Strax efter klockan tolv hade de fått ihop 56 däck som de lastat in i sin blåa utlandsregistrerade lastbil. De två männen som greps på plats var dels en 40-åring med folkbokföringsadress i Stockholm samt en 48-årig utländsk medborgare.

Lastade 56 däck
Av de 56 däcken som de lastat på fordonet var 18 från däckfirman Euromaster, som bland annat hanterar större fordon, och 38 däck från Rejmes. I polisanmälan värderas däcken till att kosta mellan 500 kronor till 4 000 kronor stycket. 

– De sorterade ut vad de tyckte vara värt något från vår däckcontainer. Det är däck som våra kunder bytt ut från sina bilar, men alla är inte helt värdelösa. I det här fallet slutade det lyckligt — med ett gripande, säger Joacim Cernliden, platschef på Rejmes i Laholm.

Flera tjuvar har gått bet på Rejmes
Hade de gripna varit flitiga läsare av Hallandsposten kunde de notera att det inte gör sig att stjäla från Rejmes, då flera tjuvar tagits på bar gärning och i vissa fall blivit inlåsta i väntan på att lagens långa arm ska anlända.