Bil exploderade av sprängladdning

En bil exploderade på Bruksgatan i Genevad i helgen. Enligt polisen kastade någon in en explosiv vara i bilen så att den sprängdes och fattade eld.

ANNONS
|

Boende på gatan vaknade av explosionenomkring klockan tio i tolv på natten mellan lördag och söndag.

–En person som bor ganska nära ringer in och berättar att man upplevt en mycket kraftig explosion och sedan ser en bil som står i brand, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Ingen personkomtill skada.Polisen rubricerar händelsensom allmänfarlig ödeläggelse.

I samband med smällen sågs en mörk bil lämna platsen i riktning mot Halmstad. Personer ska också hasetts röra sig runt det nu totalförstörda fordonet, en svart Saab 9000 årsmodell 1991 som äravställdsedan flera år.

Bilen stod parkerad på parkeringsplatsen vid återvinningsstationen på Bruksgatan. Räddningstjänst och polis kallades till platsen. Eldsvådan spred sig inte till de andra bilarna. Däremot flög glassplitter och bildelar vida omkring.

ANNONS

– Kollegor på platsen berättar att de sett bildelar 20-25 meter från själva bilen. Det måste ha varit en ganska kraftig explosion, säger Christer Fuxborg.


    Totalförstörd. Boende på gatan vaknade av en kraftig smäll strax före midnatt. Bild: Jonatan Gernes
Totalförstörd. Boende på gatan vaknade av en kraftig smäll strax före midnatt. Bild: Jonatan Gernes

Polisen har spärrat av platsen och ska utföra en teknisk undersökning. På söndagsförmiddagen var det oklart om polisenvarit i kontakt med ägarenännu.

–Vi vet inte om det ligger en tvist bakom eller om det är något konstigt pojkstreck, säger Christer Fuxborg.

ANNONS