Balgästerna strålade i kapp med solen

Balgästerna rullade fram till röda mattan i allsköns vrålåk. Som en motpol mot morgonens regnande så bröt vädret av under eftermiddagen och det blev strålande sol när studenterna skulle mingla på sin bal.

ANNONS
|

Nästan lika säkert som att Markoolios sommardänga om att det ska vara reggae på sommarn kommer spelas på stranden i sommar så blåser gymnasisternas bal fanfar att nu är sommaren här.

Många radade upp sig för att få en glimt av en kompis, anhörig eller bara för att spana in det balklänningar och vem som hade slagit till på smoking.

Inför att alla firare skulle komma fick Hotell- och turistprogrammets elever träna sina färdigheter att servera och hälla upp välkomstdrinkar. Josefina Svensson i HT15 fattade en flaska bubbel och var nära att skjuta korken på sin kamrat Hanna Melin innan Monika Hamilton gick in och visade med van hand hur flaskan skulle öppnas.

ANNONS

– Det är roligt att vara här och hjälpa till, men lite nervöst. Vi är väldigt taggade till nästa är, säger Josefina Svensson.

SE ÄVEN: Alla bilderna från röda mattan

Strax efter började balgästerna anlända och Moa Arvidsson och Samuel Gunnarsson var först upp för röda mattan till minglet.

– Lite nervöst kan jag väl erkänna att det var men det kändes bra, säger Samuel Gunnarsson.

– Det var najs, säger Moa Arvidsson.

En stund efteråt körde Moa Aronsson fram en MG till röda mattan. Hampus Kullenberg fick hoppa ur passagerarsitsen och sedan vänta på att Moa skulle byta om till festskorna.

– Det var sådan tur med vädret så att det här gick att göra. Det är en härlig känsla att ha killen bredvid sig i bilen, säger Moa Aronsson och fortsätter:

– Vi har en tradition i familjen att vi syskon kör baldejten till balen. Men jag fick inte lov att köra i högklackat, säger hon.

– Nä, jag hade inte åkt med dig då, replikerade Hampus Kullenberg.

När Moa svidat om till klackar kunde de sedan i sakta mak promenera upp till minglet och ett glas bubbel utanför Strandhotellet. Vid halv sjutiden hade bordsplaceringen satts upp vid entrén till restaurangen och många ville kika på vilka personer de skulle sitta vid.

ANNONS

Balkommittén hade sett till att balens röda tråd skulle vara i vitt och guld. Men också att det skulle vara en förutbestämd blandad sittning. Så att de under de sista skälvande timmarna som gymnasieelev skulle kunna stifta nya bekantskaper innan de bryter upp och ger sig iväg ut på nya äventyr.

ANNONS