Årets frukostpratare. Från vänster uppifrån: Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson, Jack Johansson, Sofia Wadensjö Karén, Patrik Leonardsson, Sven-Olof Petersson och Marit Lundqvist.
Årets frukostpratare. Från vänster uppifrån: Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson, Jack Johansson, Sofia Wadensjö Karén, Patrik Leonardsson, Sven-Olof Petersson och Marit Lundqvist.

Atlantroddare kommer och sommarpratar i Laholm

En laholmare, fyra före detta och två atlantroddare pratar vid årets sommarfrukostar vid Lagan.

ANNONS
|

Det är fjärde året som sommarfrukostar vid Lagan arrangeras.

Redan före jul var programmet spikat med sex gäster. Men det var till stor del andra namn än de som nu förbereder sig för att sommarprata i Laholm.

– Fem av sex lämnade tyvärr återbud, bland andra Lars Danielsson som har avslutat varje år tidigare. Men alla gör det här på sin fritid och får inget betalt. Får de andra uppdrag måste det förstås gå före, säger Monica Fransson, kommunikatör på Laholms kommun.

Sven-Olof Petersson, Vallbergaambassadören, har varit med tidigare. Resten är debutanter.

ANNONS

– Det ska vara människor som har något att berätta och så ska det finnas någon form av koppling till Laholm, säger Reino Jacobsson, kommunikationschef i Laholms kommun.

Den svagaste kopplingen till Laholm i årets program har Jimmy Strandberg och Fredrik Nilsson. De tog sig i fjol över Atlanten i roddbåt på 60 dagar.

Möjligen har den ene av dem någon gång rott över Hjörneredssjöarna.

–Jimmy har varit i Laholm mycket som barn. Han har en farbror som bor vid Hjörnered, säger Reino Jacobsson.

Naturfotografen Patrik Leonardsson har rötterna i Laholm. Sofia Wadensjö Karén är chefredaktör på tidningen Vi. Hon har bott i Laholm och jobbat på Laholms tidning. Jack Johansson, uppvuxen i Laholm, vann i fjol tävlingen Mr Gay Europe.

Den enda i årets startfält som bor i Laholm i dag är Marit Lundqvist. Hon har en bakgrund som polis, men har sadlat om till innehavare av Raw food-café.

– Det ska pratas om bakgrunden som poliskommissarie, då hon bland annat var polis på Arlanda vid Palmes begravning, säger Monica Fransson.

Sommarfrukostarna arrangeras på Gröna Hästen respektive Rökeriet i Laholm av Laholms kommun i samarbete med det lokala näringslivet.

ANNONS

7 juli: Sven-Olof Petersson, ordförande i fredsföreningen SIRPA, före detta ambassadör.

14 juli: Patrik Leonardsson, naturfotograf.

21 juli: Sofia Wadensjö Karén, chefredaktör tidningen Vi.

28 juli: Fredrik Nilsson och Jimmy Strandberg, atlantroddare.

4 augusti: Marit Lundqvist, före detta poliskommissarie.

11 augusti: Jack Johansson, musikalartist, Mr Gay Europe.

ANNONS