Arbetet. Bo-Göran Nilsson på Jobbcenters Satelliten visar upp för riksdagsledamoten Jenny Petersson (M) vad han producerar.
Arbetet. Bo-Göran Nilsson på Jobbcenters Satelliten visar upp för riksdagsledamoten Jenny Petersson (M) vad han producerar.

Alla människor är bra på något

Jenny Petersson (M), halländsk riksdagsledamot, ägnade en stor del av arbetsdagen i går åt att besöka flera av Jobbcenters arbetsplatser.

ANNONS
|

Jobbcenter erbjuder arbetsträning för dem som är på väg ut till den öppna arbetsmarknaden och daglig verksamhet för personer med funktionsvariationer. Jenny Petersson har i många år engagerat sig i arbetsmarknadsfrågor, men är ledamot i socialutskottet och driver frågor om hälsa och sjukvård.

Många av frågorna går hand i hand och för mig personligen betyder det att jag breddar min kompetens. Det finns inget jag ogillar så mycket som när folk göms och glöms, säger hon.

Men på Jobbcenter fick hon se att det finns plats för alla. Värdar för hennes besök var Roland Norrman, enhetschef för Jobbcenter och Elisabeth Babic, moderat kommunråd. De bjöd på en sighseeing till bland annat Knäredsgruppen med inriktning på stor individuell arbetsanpassning, Bageriet i Vallberga som både bakar och gör textila arbeten och Jobbcenters arbetsplatser på Repslagaregatan i Laholm.

ANNONS

Jag har fått se i verkligheten hur bra ett arbete kan fungera utifrån den man är och utifrån de förmågor man har. Den erfarenheten tar jag med mig till mitt arbete i riksdagen, säger hon.

Jenny Petersson är riksdagsledamot sedan 2010 och pendlar mellan livet i Halmstad och Stockholm tillsammans med sin sambo och deras son.

Elisabeth Babic är stolt över Laholms inställning till att alla människor har förmågor.

– Istället för att fokusera på oförmåga uppmuntrar vi till det som var och en kan göra, säger hon.

ANNONS