Renoveringsprojekt. Kommunfullmäktige ska ta beslut om ombyggnaden av Lagaholmsskolan, går allt vägen kan arbetet starta nästa år.
Renoveringsprojekt. Kommunfullmäktige ska ta beslut om ombyggnaden av Lagaholmsskolan, går allt vägen kan arbetet starta nästa år.

87 miljoner krävs för att bygga om skola

Lagaholmsskolans ombyggnad ska upp och vända i kommunfullmäktige innan nästa steg kan tas. Men skolan måste genomgå någon form att uppfräschning då den börjar bli väldigt sliten.

ANNONS
|

Ombyggnadspusslet i Laholm har blivit försenat och den nya preliminära tidsplanen för Lagaholmsskolan är satt till att arbetet kan starta i februari nästa år. En färdig och moderniserad skola skulle enligt samma plan då vara klar i mars 2019.

– Paviljongerna som använts av Osbeckseleverna har det varit tänkt att användas för Lagaholmskolans elever. Paviljongerna står inte heller tomma under tiden då sfi-eleverna kan vara där nu, säger Stefan Lundström, vd för Kommunfastigheter, som äger kommunens byggnader.

Prislappen har stigit sedan den första beräkningen.

– För några år sedan gjordes en uppskattning av kostnaden för ombyggnad, då var det hälften av vad det är nu. Anledningen är att vi har andra krav på oss vad gäller energieffektivitet och för att man velat ha andra funktioner i byggnaden, säger Stefan Lundström.

ANNONS

Ombyggnaden skulle göra skolan modern och hålla för verksamhet i minst 30 år till. Skulle någon slå till bromsen för ombyggnaden måste det ändå göras arbete på skolan.

–Alternativet att göra ingenting finns inte. Ytskikten är så slitna i skolan att det minst måste till en reparation av skolan. Men då kan man bara räkna med att man förlänger livet på skolan i tio år, säger Stefan Lundström.

Om kommunfullmäktige ger klartecken till ombyggnaden i slutet av mars så startar projekteringen direkt efter det för att pågå det närmsta halvåret.

ANNONS