Nytt tag. Jonas Sjöstedt, Mariastaden Projekt, Elisabet Babic (M), Laholms kommun och David Fritzson Bratt, NCC, höll i spaden.
Nytt tag. Jonas Sjöstedt, Mariastaden Projekt, Elisabet Babic (M), Laholms kommun och David Fritzson Bratt, NCC, höll i spaden.

27 bostadsrätter slås upp i Allarp

Allarp växer så det knakar. I går togs första spadtaget till en ny satsning som kan ge plats åt 27 nya familjer på orten.

ANNONS
|

Mariastaden Projekt AB har tidigare låtit bygga sin typ av radhus på flera orter i Skåne och Halland. Bland annat finns husen på Kärleken i Halmstad.

Nu står Allarp på tur.

– Vår målgrupp är förstagångsköpare, unga barnfamiljer. Men även seniorer som bott i villa, säger bolagets delägare Johan Sjöstedt.

De blivande bostadsrätterna i Allarp, var och en på 113 kvadrat i två våningar, var sålda långt innan första spadtaget togs i går.

– De kostar 1,5–1,7 miljoner kronor i insats. För det får man fem rum och kök och en liten trädgård, säger Johan Sjöstedt.

ANNONS

Det är NCC som bygger. Byggjätten börjar få en viss vana på de här husen.

– Vi har byggt 82 sådana enheter redan, säger NCC:s projektchef Malin Persson.

Byggstarten sker nu omedelbart.

– Sedan blir det inflyttning i mitten av december, säger Malin Persson.

På plats vid byggplatsen på Odens väg var initiativtagaren till Allarpsområdet, företagaren och markägaren Gudjon Halldorsson.

Han konstaterar nöjt att området byggs ut i raketfart.

– I slutet av 2017 kommer det att bo uppemot 250 personer här. Och 2018–2019 finns här 600 invånare, säger Halldorsson.

Så långt handlar det om Allarps första exploateringsetapp. Den är tänkt att följas av ytterligare två etapper.

– Och de är lika stora som den första, säger Halldorsson som tror att Allarp till sist kommer att vara hemort för minst 1 800 personer.

ANNONS