26-årig man dömd för grovt dopningsbrott

26-åringen teg sig igenom förhören med polisen. Historien han berättade i rätten trodde inte domarna på och dömde honom till fängelse för att ”yrkesmässigt” ha sålt dopningspreparat.

ANNONS
|

Polisen slog till mot 26-åringens bostad i Laholms kommun i slutet av augusti. Där fann de en enorm mängd dopningspreparat, färdigpackade dopningspaket, kanyler och en orderlista med namn på olika kunder.

Via ett chattprogram ska mannen ha fått instruktioner med beställning och kundinformation. Han har sedan packat och skickat preparaten med posten. Försändelserna har skickats i falskt namn, men portot för paketen betalade 26-åringen med sitt eget kontokort.

Polisen plockade fram övervakningsbilder från tillfällena och kunde identifiera honom i utredningen.

26-åringen satt häktad från augusti fram till förhandlingen i tingsrätten innan jul. I förhören med polisen har han varit fåordig och tigit sig igenom en hel del av de relevanta frågorna.

ANNONS

26-åringen hade inte heller uppgett om han erkände eller förnekade brott.

I tingsrätten lättade han på munlädret. Han erkände några brott men förklarade sig oskyldig till den stora åtalspunkten, grovt dopningsbrott. 26-åringen menade att han var skyldig personer pengar och blev tvingad att förvara dopningspreparaten hemma hos sig, men hävdade att han inte skulle ha med hanteringen och paketeringen att göra. 26-åringens invändning mot bildbevisen var att det inte var han som var med på bilderna.

I domen konstateras följande om 26-åringens uttalande: ”Att det skulle vara en annan person än X X som syns i bild på övervakningsfilmerna kan uteslutas”.

Dessutom menar rätten att 26-åringen haft en aktiv roll som distributör i dopningsverksamheten och att han varit en del i en större verksamhet.

Att han varit hotad till att begå brott framkommer inte i polisens undersökning och rätten gör slutsatsen att 26-åringen gjort det för att tjäna pengar. Han döms till fängelse i ett år och fyra månader.

ANNONS