25-åring gängmisshandlad med järnrör och hammare

En brutal gängmisshandel inträffade utanför biblioteket i Laholm i lördags kväll. Två skott avlossades och en man blev slagen med järnrör, basebollträ och hammare.

ANNONS
|

Den misshandlade mannen är en 25-årig laholmare. Han blev slagen över hela kroppen, också när han låg ned.

Skadorna han ådrog sig vid misshandeln var trots det inte allvarligare än att han efteråt sade till polisen att han tänkte uppsöka en vårdcentral på egen hand.

Visade fingret

Omständigheterna kring händelsen är ännu inte helt klarlagda. Enligt polisen är de inblandade bekanta för varandra sedan tidigare.

25-åringen var i Laholm i sällskap av en 19-årig kamrat från Genevad. En bil körde förbi och någon i den ska ha visat finger mot dem. Männen cyklade ikapp, bilen stannade och det blev tjafs.

ANNONS

Bilen återvände senare med förstärkning. Gänget hittade 25-åringen och hans kompis utanför biblioteket på Humlegången, där han stod och rökte.

Gäng på 20 personer

Enligt uppgift till polisen kom det dit ett gäng på nästan 20 personer. Några av dem ska ha gett sig på 25-åringen med tillhyggen som järnrör, basebollträ och hammare.

När han och 19-åringen höll på att ta sig därifrån hörde de två skott avfyras i luften.

Tomhylsor på platsen

Polisen har hittat tomhylsor på platsen, som nu ska undersökas. Polisutredningen gäller grov misshandel och grovt olaga hot.

Läs också:Polisen undersökte skottlossning

På måndag förmiddag fanns det ännu ingen gripen för dådet. Det saknas också vittnen. Däremot har polisen registreringsnumret på bilen samt vissa uppgifter om gärningsmännen som pekats ut.

ANNONS