24-åring lurade Iphone-köpare

24-åringen sålde gång på gång Iphone-mobiler på Blocket. Men köparna fick aldrig några telefoner. Nu åtalas han för sex fall av bedrägeri.

ANNONS
|

Bakom signaturen ”Jenny” i flera av annonserna dolde sig en 24-årig man bosatt i en ort i Laholms kommun.

Den 11 september i fjol nappade två personer på erbjudandet att köpa en Iphone 6S för en billig peng.

Laholmaren ville ha en delbetalning först och resterande summa efter leverans. Köparna gjorde förskottsinbetalningar till 24-åringen, men fick aldrig några telefoner.

I de sms-konversationer som följde uppgav laholmaren sitt riktiga namn och adress. I ett av fallen skickade han till och med en bild på sitt pass för att övertyga köparen om att det skulle vara riskfritt att föra över pengar till honom.

ANNONS

Av konversationerna i polisens förundersökning framgår att köparna för varje dag blev allt mer otåliga och arga.

24-åringen hade ständigt nya ursäkter för att varken skicka någon telefon eller ge pengarna tillbaka.

Det som krävdes av honom skulle hela tiden ske ”i mon” (i morgon).

Under perioden september 2015 till februari 2016 drog han på sig sex polisanmälningar om bedrägeri. De lurade köparna kom från orter runt om i Sverige.

I de polisförhör som laholmaren genomgått kring telefonförsäljningarna har han inte kunnat prestera några direkta förklaringar till sitt agerande, mer än att han har haft ”några tuffa månader”.

I vissa fall har han förnekat brott, i andra erkänt.

De lurade köparna kräver att han ska betala tillbaka de pengar som de överfört till hans konto, som lägst 1 000 kronor och som högst 5 200 kronor.

ANNONS