Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Arkivbild TT

  20-åring stal från kollegor under praktik

  En 20-åring som nyligen dömdes för att ha tagit nakenbilder av en 13-årig flicka åtalas nu för andra brott. 20-åringen har stulit från sina arbetskamrater på två praktikplatser han haft i kommunen.

  En kvinnlig anställd gick in i damernas omklädningsrum på jobbet och såg hur den 20-åriga, manliga, praktikanten stod och rafsade i ett personalskåp. Hon berättade det för chefen och fick senare upprepa det för polisen då hon beskrev det som att 20-åringen nästan var helt inne i skåpet och rotade igenom det ordentligt. 

  När chefen sedan konfronterade 20-åringen hävdade denne först att han gått till fel omklädningsrum innan han erkände att han tagit saker från folks skåp på arbetsplatsen. Det visade sig att han gjort samma sak minst två gånger innan då kollegor saknade kontanter storleken av i 500 kronors sedlar och ett presentkort. 

  I samband med att stölden uppdagades, och i kontakt med 20-åringens handledare, kunde även en annan arbetsplats 20-åringen har haft praktik på klara upp en stöld från ett av de anställdas skåp i omklädningsrummet. I förundersökningen kommer det fram att 20-åringen gått igenom allas skåp och då stulit en mobiltelefon.

  20-åringen har erkänt stölderna han nu åtalas för. Nyligen dömdes mannen för barnpornografibrott, till dagsböter 70 á 50 kronor, då han filmat en 13-årig flicka han hade sex med. 

  20-åringen friades då för barnvåldtäkt då rätten inte tyckte att det var klarlagt att 20-åringen visste om att hon var under 15 år. Den domen har ännu inte vunnit laga kraft.