Tryggheten först. Karin Martini och Kristian Nilsson vill ta del av invånarnas synpunkter.  Bild: Thimmy Mårdh
Tryggheten först. Karin Martini och Kristian Nilsson vill ta del av invånarnas synpunkter.  Bild: Thimmy Mårdh

Kommun och polis mötte allmänheten

I mars 2016 skrevs ett medborgarlöfte under av Laholms kommun och polisen om att öka tryggheten i Laholm. Under torsdagen var det dags att möta invånarna för att få synpunkter på åtgärder som gjorts. ​

ANNONS
|

Karin Martini, trygghets- och säkerhetsutredare hos Laholms kommun, och kommunpolis Kristian Nilsson var på plats vid Folkhälsocentrum för att få återkoppling från de boende i närheten och få veta vad för slags åtgärder som invånarna önskar för att öka tryggheten ytterligare.

– När vi har haft invånardialoger i till exempel Knäred och Hishult var det området här som man upplevde som otryggt. Nu vill vi prata med de som bor här, säger Kristian Nilsson.

Andrea Persson bor i Skogaby och inte i området i fråga, men hon förklarar att hon upplever kommunen som otrygg.

– Det händer så mycket i Laholms kommun. Jag tror att det behövs mer aktiviteter för ungdomar i högre åldrar, säger hon.

ANNONS

Kristian Nilsson berättar att en enkät delats ut till cirka 300 hushåll vid LP Hanssons väg, Folkhälsocentrum, Altona, Glänninge, Stadsparken samt Campus Laholm för att få reda på hur de boende upplever tryggheten.

– Både kommun och polis har gjort en del här. Bland annat röjt buskage och satt upp mer belysning. Vi har också trygghetsvandringar. Det vi initialt kan se från enkäten är att det är fler som känner sig trygga här än otrygga, säger han men poängterar ändå vikten av att möta invånarna för att se vad som fortsatt kan göras.

ANNONS