Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Vilt ungdomsslagsmål i Unnaryd

Polis kallades i onsdags till ett slagsmål som pågick mitt på blanka dan bland ett 20-tal ungdomar i Unnaryd.

De flesta uppges ha varit 18–20 år, vissa elever vid den gymnasieverksamhet som bedrivs i Unnaryd. Orsaken till slagsmålet står oklart.

- När vi kom dit var det slut och de flesta hade gått iväg. Några hade begett sig till vårdcentralen för att se om sina skador, berättar Henrik Strandberg, gruppchef vid Hyltepolisen.

Ingen tycks ha fått allvarligare skador vid händelserna strax efter lunchtid, på och kring Norra vägen i Unnaryd - mellan gården Byn och sjukstugan.

I den påbörjade utredningen ser man tre individer som på något sätt blivit ovänner och gett sig på varandra. Det är oklart hur många av de övriga i det stora gänget som deltog i bråket.
Henrik Strandberg anger att inblandade och vittnen så här långt inte är särskilt meddelsamma.

Skådeplatsen var även mycket nära låg- och mellanstadieskolan i Unnaryd, men enligt uppgift inte inne på dess område. Till efterspelet hör att två personer har anmält och motanmält varandra för misshandel.

Stigert Pettersson, barn- och ungdomschef i Hylte, är informerad om att bråket har ägt rum, eftersom elever på det så kallade IM-programmet misstänks ha varit inblandade.

Han ber att få passa, då frågan ställs, om skolan följer upp det som hänt. Han hänvisar i stället till verksamhetens båda rektorer. Men från det hållet har HP inte kunnat få några uppgifter.

MEST LÄST