Tusen hushåll fick ingen post utdelad

1 100 utlämningsställen i Hylte kommun blev utan postutdelning förra fredagen. Postnord förklarar det med sjukskrivningar bland personalen.

ANNONS
|

– Det är rent åt helsicke. De får inte bära sig åt så här, säger en kvinna som är bosatt i en liten by på landsbygden utanför Drängsered.

Hon har själv arbetat som brevbärare och är mycket upprörd över att posten uteblev längs en stor del av Drängsredsslingan.

– Det finns ett avtal med staten om att vi ska ha utdelning fem dagar i veckan. Är det sjukskrivningar ska de ringa in vikarier.

På Postnord i Halmstad bekräftar man att utdelningen uteblev för 1 100 utlämningsställen i fyra postnummerblock i spridningsområdet kring depån i Hyltebruk fredagen den 10 mars.

2  000 försändelser blev outdelade och fick vänta till nästa utdelningsdag. Något företaget förklarar med sjukskrivningar bland personalen, både bland brevbärarna och i sorteringsenheten.

ANNONS

– Det var två sjuka i Hyltebruk och tio på hubben i Halmstad, totalt tolv, säger Snezana Colakovic, chef för produktionsområde Halmstad.

– Det har aldrig varit så mycket. Om en slinga påverkas brukar vi dela på medarbetarna men denna gång var det två slingor, den ena slingan gick att få ihop men inte den andra.

– De var ute till sent på kvällen.

Men ni har ett avtal med staten om utdelning varje vardag?

– Ja, absolut. Men det kan hända saker med sjukskrivningar, att många stannar hemma eller att ett fordon går sönder. Det här var extremt. Vi har haft jättemånga förkylningar.

Har ni inga vikarier att sätta in?

– Jo, men nu blev det för många borta för att hantera så enkelt.

Utebliven post drabbade 100 av 216 utlämningsställen i postnummerblock 314 98, 100 av 250 i block 314 96 samt samtliga 600 i block 313 31 och 300 i block 314 41.

Att flera block blir utan postutdelning har inte inträffat tidigare i det nya systemet med en depå på AJ-produkter, som förra året ersatte den kritiserade lokaliseringen till Smålandsstenar.

ANNONS

– Medarbetarna har verkligen kämpat för att all post ska komma ut varje dag. Sättet att distribuera fungerar jättebra, säger Snezana Colakovic.

ANNONS