Populärt. Att gå med i vandringarna är uppskattat bland hylteborna. Bilden från förra säsongen.
Populärt. Att gå med i vandringarna är uppskattat bland hylteborna. Bilden från förra säsongen.

Start för vårens vandringar i Hylte

Segelsbo med den gamla skolan, Norra Fagerhult och hedbokskogen i Skubbhults naturreservat. Det är några av målen för vandringarna som arrangeras i vår.

ANNONS
|

Det är dags att ta fram vandringskängorna och göra sig klar för ett späckat program med utflykter i Hylte kommun i arrangemang av SPF Seniorerna och Naturskyddsföreningen.

Borgen och Jakobs sjö är målet för en vandring den 3 maj som går över gamla skolan och sågen i Segelsbo samt kvarnen vid Skärkeån.

I Gässlingsbo berättar guiden Bertil Holmén om hur en kvinna från Hälsingland tog med sig sina fjällkor och flyttade till sin nyvunna kärlek.

Vid en jordkula får deltagarna höra berättelser om folk som bott i den.

Den 6 maj infaller Brunnsbackadagen. En kulturhistorisk vandring hålls i Lindhults by mellan Skärshult och Jansberg den 17 maj.

ANNONS

Hembygdsföreningen håller en gårds- och torpinventering den 14 maj.

Tillsammans med Inge Kamstedt vandrar deltagarna den 21 maj naturstigen på hans mark vid Kulls vingård och in i Skubbhults naturreservat med hedbokskog och gamla bokar.

Skogen är rik på lavar och mossor.

Den 7 juni går en vandring till Norra Fagerhult med många fornminnen. Deltagarna får höra om kolbottnar och leveranser till Rydö bruk. Betande kor av rasen Highland Cattle håller landskapet öppet. Det fortsätter med ett besök på Livsnytergården där ett invandrat par från Belgien driver grönsaks- och fruktodling med tusen träd.

ANNONS