Danssugna. Christina Honko och Anne-Marie Martinsen kunde inte hålla sig utan steg upp framför publiken och dansade loss.
Danssugna. Christina Honko och Anne-Marie Martinsen kunde inte hålla sig utan steg upp framför publiken och dansade loss.

Spontan dans under musikkväll i Torup

40-talisterna spelade det mesta utom musik från 1940-talet. Det ledde ändå till spontan dans inför publiken i Sjögårdsparken i Torup.

ANNONS
|

I torsdags var det dags för den tredje av sommarens sex musikkvällar i Sjögårdsparken i Torup. Förra veckan uppträdde Elvis-4Ever och gjorde succé inför en stor publik. Denna gång var det 40-talisterna från Halmstad som uppträdde, vilket de aldrig gjort i Hylte tidigare. Och besökarantalet var inte dåligt nu heller med runt 90 personer.

Bertil Andersson från Kinnared satt bänkad med frun Marita. Han trodde det skulle spelas lite 40-tals musik, men så visade sig fallet inte vara.

Bandet består nämligen av Janne Wallin och Pelle Bengtsson som båda är födda på 1940-talet samt Pelles son som hunnit komma över 40-årsgränsen. De spelar musik från 1950 och 60-talet och uppåt, exempelvis Elvis, Vikingarna och Lasse Stefanz. Bandet gör många spelningar på äldreboenden.

ANNONS

– Det går inte att komma med dragspel där idag, det är inte inne. Det är 1950- och 1960-talsmusik som gäller även för 90-åringar, sade Pelle Bengtsson innan konserten satte i gång i Sjögårdsparken.

När bandet senare spelade låten Vi ska gå hand i hand från 1968 så kunde inte ett par Hyltebruksbor hålla sig. Anne-Marie Martinsen och Christina Honko klev upp framför publiken och tog sig en svängom.

– Vi gillar att dansa. Förra gången när Elvis4Ever spelade så dansade vi på asfalten därborta, men det var inte bra. Det går bättre på gräset här, sade Anne-Marie Martinsen.

En stund senare klev paret upp igen framför publiken som verkade uppskatta deras spontana dans.

Nästa torsdag spelar det lokala rockbandet Small mistakes.

ANNONS