Satsar. Lisa Persson, Wilma Svensson, Barbara Tarkowska, Joel Malmstige, Thea Wisell, Robin Brusbo, Hampus Löfdahl, Altin Rexha och Zein Wahid är med i Ung Drive.
Satsar. Lisa Persson, Wilma Svensson, Barbara Tarkowska, Joel Malmstige, Thea Wisell, Robin Brusbo, Hampus Löfdahl, Altin Rexha och Zein Wahid är med i Ung Drive.

Sommarföretagare för andra året

För andra året ska ett gäng ungdomar i Hylte arbeta med sommarföretag i Ung Drive.

ANNONS
|

Det var med stora förhoppningar som ungdomarna, utvalda bland sökanden till tolv platser, samlades i Hörsalen i Hyltebruk för ett infomöte i veckan.

–Jag hade inget sommarjobb och det blir en bra erfarenhet för framtiden, sa Lisa Persson.

–Jag vill ha något att sätta på mitt cv och tror att det kan ge kontakter. Om jag i framtiden vill starta ett företag vet jag hur det går till.

Samma inställning hade Barbara Tarkowska, också niondeklassare:

–Det är mest för att lära sig och få ett sommarjobb, sa hon.

–Jag tror att det handlar om att våga mycket och bli mer självsäker.

ANNONS

Vad hon ska ägna sin verksamhet åt vill hon vänta med att bestämma, även om hon verkade ha vissa idéer.

–Vi får se ...

Ung Drive är fortfarande ett samarbete mellan kommuner, i år Hylte, Falkenberg och Laholm.

De fem utbildningsdagarna kör igång den 19 juni med inspirationsföreläsningar, workshops och säljträning. Den 27 juli blir det avslutning på Torups gästgiveri då deltagarna får diplom.

Däremellan ska de ägna sig åt sitt hobbyföretag som de kan driva med ett startbidrag på 1500 kronor. Ett roligt inslag blir medverkan på Tall Ships Race i Halmstad.

De har tillgång till coacher dygnet runt, får sommarkort på Hallandstrafiken och ska ha regelbundna träffar.

– Nytt för i år blir att ungdomarna får större hjälp med sitt entreprenörskap genom Ung Drive Alumi med tidigare deltagare, berättade Fanny Pettersson, näringslivsutvecklare på Hylte kommun.

ANNONS