Skolverket kräver Hylte på 200 000

Skolverket har beslutat att Hylte kommun ska återbetala 201 000 kronor.

ANNONS
|

Beslutet har fattats med stöd av förordningen om statsbidrag för mindre barngrupper i förskolan och Skolverkets föreskrifter.

”Ni har inte styrkt i er redovisning att de åtgärder ni hänvisar till har genomförts under bidragsåret 1 juli 2015 till 30 juni 2016” heter det i en påminnelse som kom till barn- och ungdomsnämnden den 5 januari i år.

– Det var bland annat väntetiden på modulerna som gjorde att vi inte kunde minska barngrupperna i tid, kommenterar Maria Hedin (S), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

–Vi använde den största delen av statsbidraget vi fick för den perioden. För hösten 2016 använder vi allt statsbidrag vi fått.

ANNONS

Hon konstaterar att Hylte idag uppfyller lagen om att erbjuda förskoleplats inom fyra månader och barngrupperna är mindre på flera orter än vad de var för ett år sen.

–Vi jobbar fortsatt vidare med att minska barngrupperna i förskolan.

Det var i oktober 2015 som Skoverket beviljade statsbidrag för 2015–2016. Hylte kommun fick 1 227 500 kronor i statsbidrag.

Men måste alltså betala tillbaka 201 000 kronor senast den 18 januari.

I skrivelsen, signerad enhetschef Johanna Freed, framhåller Skolverket att myndigheten kan komma att genomföra stickprovskontroller för att säkerställa att det finns underlag som styrker de uppgifter som beslutet grundats på.

ANNONS