Tar ny avstamp. Efter att ha avhjälpt bristerna på låg- och mellanstadiet vid Örnaskolan tar barn- och ungdomskontoret ny avstamp i nybyggda Kråkbergsskolan i höst. Här byggs lokaler för 200 elever.
Tar ny avstamp. Efter att ha avhjälpt bristerna på låg- och mellanstadiet vid Örnaskolan tar barn- och ungdomskontoret ny avstamp i nybyggda Kråkbergsskolan i höst. Här byggs lokaler för 200 elever.

Skolinspektionen ger godkänt i allt

Det systematiska kvaIitetsarbetet och elevstödet på Örnaskolans låg- och mellanstadium får godkänt på alla punkter i Skolinspektionens granskning.

ANNONS
|

–Det bekräftar att vi har arbetat konsekvent och strukturerat, att vi är på rätt väg, kommenterar barn- och ungdomschef Stigert Pettersson.

– Både skolans ledning och personal har arbetat med stor energi och engagemang med att utveckla det som Skolinspektionen varit kritiska mot och vi ser nu att detta arbete har gett resultat.

Det var efter en tillsyn hösten 2015 som Skolinspektionen pekade på en rad brister och hotade till slut med ett vite på en halv miljon kronor om de inte var avhjälpta till den 20 januari i år.

Efter en redovisning av vidtagna åtgärder och ett uppföljningsbesök den 2 februari konstaterar nu Skolinspektionen att bristerna är avhjälpa. Det gäller bland annat att i undervisningen ta hänsyn till varje enskild individs behov, förutsättningar och tänkande.

ANNONS

En annan punkt var extra anpassningar och särskilt stöd för att nå kunskapskraven och att ansvariga på skolan ska utreda elevens behov av särskilt stöd skyndsamt.

Lärarna ska ha legitimation och vara behöriga för den undervisning de bedriver om de inte omfattas av något undantag från kraven.

Skolinspektionen anser att bristerna är avhjälpa också vad gäller att lärarna vid skolenheten ska samverka med varandra i arbetet med att nå utbildnings mål. Samma slutsats dras för elevhälsan som ska användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevens utveckling mot utbildningens mål.

Det systematiska kvalitetsarbetet fortsätter bland annat med insatser i projektet Bästa möjliga skola, som sker i samarbete med Skolinspektionen. I höst invigs dessutom den nya låg- och mellanstadieskolan Kråkbergsskolan för 200 elever.

–Nu tar vi avstamp och flyttar in i en helt nybyggd skola. Det ska bli roligt att form en helt ny pedagogisk miljö. Det ser vi fram emot, säger Stigert Pettersson.

ANNONS