Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

stream-binary
Arkivbild Bild: Anders Claesson

Sandahls belagt med vite

Sandahls, sophämtnings- och renhållningsentreprenör i Hylte, har vitesförelagts av kommunen om att inte flisa på kvällstid vid sin anläggning i Tollsbo.

Vitet är 40 000 kronor för varje gång företaget flisar efter klockan sex en vardagseftermiddag, eller låter bli att notera arbetet i sina journaler.

Den skärpta tonen kan härledas till en onsdagskväll i januari, då närboende fram till efter nio stördes av flisningsbuller från anläggningen. När hälsoskyddsförvaltningen utredde händelsen fann man dessutom att flisningen inte journalförts.

Kravet på begränsade tider för buller och att flisningar - vilka endast sker vid ett tiotal tillfällen per år - ska noteras i en liggare, ställdes för tre år sedan i ett beslut fattat av samhällsbyggnadsnämnden.

Som förklaring till händelsen i januari har Sandahls Entreprenad angett att man då precis bytt underentreprenör. Denne var, uppger man, dels dåligt informerad om tiderna och dels ovetande om husen bakom en skogsridå: "De brukar aldrig köra längre dagar om de ser bostäder i närheten", skriver en företrädare för Sandahls via e-post till kommunen.

MEST LÄST