Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Okej att hyra. Ages får, vad kommunstyrelsens ankommer, bjuda sina anställda på vin och öl när man har julfest i sporthallen i Unnaryd.
Okej att hyra. Ages får, vad kommunstyrelsens ankommer, bjuda sina anställda på vin och öl när man har julfest i sporthallen i Unnaryd.

Okej servera vin och öl i sporthall

Kommunledningen har nu gett klartecken till Ages Casting i Unnaryd, till att få hyra sporthallen och där servera vin och öl.

Beslutet från kommunstyrelsens arbetsutskott innebär ett avsteg från Hylte kommuns lokala ordningsföreskrifter: Idrottshallen i Unnaryd är en av de fritidsanläggningar i kommunen i vilka ”spritdrycker, vin och starköl inte får förtäras” (ordningsföreskrifterna, antagna av kommunfullmäktige i november 2007).

Kommunrådet Ronny Löfquist (S) ser två skäl till att göra avsteget:
– Kommunens regler om alkohol och uthyrning av lokaler är otydliga, säger han.
– Kommunen är också skyldig något till Unnarydsborna, för att man inte hållit löftet att bygga en ny samlingslokal efter att man sålde Unnevi för en del år sen.

Läs också: Allians fick nej för fem år sedan

Enligt Ronny Löfquist är reglerna svåra att tolka, trots den klara formuleringen i den lokala ordningsstadgan. Han hänvisar till att Ages ärende inte kunde avgöras varken med hjälp av de dokument som finns om kommunens alkoholpolicy eller de regler som finns om uthyrning av kommunens lokaler.
– Vi bör ta fram nya ­eller omarbeta de regler som finns, säger han.

Under tiden, förklarar han vidare, får varje uthyrning eller fråga om alkohol beslutas från fall till fall. Det fanns skäl att säga ja till Ages.
– Jag ser det som positivt att de vill ha sitt julbord i Unnaryd och inte beger sig iväg till annat håll.

Men det behöver inte betyda, anger han, att kommunledningen säger ja till andra att servera alkohol i lokalerna.
– Om innebandyspelare vill sitta och ta en öl efter matcherna, säger vi nej.

Ages vände sig för ett par veckor sen till kommunen med sin fråga om sporthallen. Företaget har 380 anställda och vill arrangera en julfest där alla, på samma gång, kan vara med.

MEST LÄST