Nytt ramavtal bra för pelletsfabrik

Pelletsfabriken i Kinnared kan åter dra nytta av ett ramavtal med SKL, Sveriges kommuner och landsting.

ANNONS
|

Genom den nya upphandlingen kan Derome Pellets fortsätta att leverera biobränsle till myndigheter och företag som ligger nära anläggningen.

– För att undvika onödiga transporter som belastar miljön negativt vill vi helst leverera till användare nära vår pelletsfabrik i Kinnared.

Det nya ramavtalet hoppas vi ska ge ännu större volymer i vårt närområde, säger Gunnar Jakobsson, vd för Derome Timber AB.

Det har stor betydelse för både företag och kunder.

–I och med att SKL, Sveriges kommuner och landsting, har lyssnat på våra önskemål att erbjuda väldigt konkurrenskraftiga priser eftersom vi kommer närmare våra kunder. Kortare transportsträckor gynnar både kunden och miljön, säger Stefan Lyrevall, säljare på Derome Pellets.

ANNONS

De företag som ingår i ram- avtalet för pellets har blivit granskade när det gäller kvalitet, ekonomisk styrka samt etiska och sociala förhållanden. Också vid senaste upphandlingen 2013 blev Derome leverantör.

–Det känns väldigt bra att få ett kvitto på att det vi gör är bra. Våra pellets är tillverkade av såg- och kutterspån från våra egna sågverk och består av 100 procent rent trä, säger Gunnar Johansson.

ANNONS