Ny entreprenör sökes till Skärshult

Nu har Hylte kommun lämnat ut verksamheten Skärshults camping på anbud.

ANNONS
|

I början av året skrev Hallandsposten att Viltboden Deli lämnar Skärshult efter mindre än två år. På grund av bristande lönsamhet begärde företaget sig i konkurs.

Nu letar Hylte kommun, som äger området, efter en ny arrendator som kan ta över och driva vidare värdshuset och campingen.

– Vi söker en duktig entreprenör som ser möjligheterna och tar chansen att dra nytta av läget och skapar en verksamhet som vi kan vara stolta över, säger kommunchefen Per Borg.

Skärshult ligger utmed riksväg 26 och är ett välbesökt rekreationsområde med camping, badplats, vandringsleder och restaurang. För två år sedan utsåg organisationen Motormännens vägombud Skärshult till landets bästa rastplats.

ANNONS

– Vi hoppas att den nya arrendatorn utvecklar området och skapar en självklar destination att stanna till på. Skärshult är en länk till andra sevärdheter vi har i vår kommun, menar Per Borg.

I arrendet ingår restauranglokalen, fyra stugor, 42 husvagns- eller husbilsplatser och tio tältplatser. Arrendatorn förväntas även sköta kommunens allmänna badplats.

– Vi ser ett långsiktigt samarbete där vi i första hand lämnar ut anläggningen för ett arrende på fem år med möjlighet till förlängning, säger Per Borg.

Sista datum för att lämna in anbud är 16 mars.

ANNONS