Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

broaover1
Samarbetskultur. Utbildningsprojektet Broa Över ska utveckla en positiv samarbetskultur i Hylte kommun. Linnea Petersson, Evelina Samuelsson och Tommy Fock var med och lyssnade på Tomas Enhager på Gästis i Torup.

Nätverk ska byggas i Broa Över

Ett 50-tal näringslivsprofiler deltar i utbildningsprojektet Broa Över som ska ge en kompetenshöjning inom ledarskap och personlig utveckling.

– Vi kommer att skapa ett nätverk och förmedla att vi har mer inom oss än vi har lärt oss i skolan, säger föreläsaren och kursledaren Tomas Enhager efter första träffen på Gästis i Torup.

– Vi har alla i livet någon gång känt att vi har mer inom oss. Utbildningen går ut på att hitta svar på hur vi ska kommunicera det med oss själva och hantera våra känslor så det blir en utveckling.

Grupperna ska arbeta med utveckling både på det personliga planet och för företaget.

– Det är lite unikt, det är en personlig utveckling som ska återspegla sig i företagets utveckling, säger Tomas Enhager.

Det blir fem träffar under våren.

– Alla deltagare är handplockade och inbjudna för att de redan skapat framgång. Nu ska vi göra ännu mer av det och visa hur de kan bli förebilder. Det blir ringar på vattnet i hela Hylte kommun.

Broa Över ska erbjuda en blandning av teori och praktiska övningar i respektive grupp. Det handlar blanda annat om hur man kan undvika rädslor och olika fällor.

– Vi ska testa det här på sista träffen före sommaren. Om jag kan hantera mina rädslor vet jag att jag kan gå barfota på glödande kol. Alla har en relation till eld och att det gör väldigt ont. Men om jag vet att jag klarar det vet jag hur jag kan ta tuffa beslut, säger Tomas Enhager.

Utbildningen finansieras genom bidrag från Lokalt Ledd Utveckling, EU och Region Halland. Totalkostnaden ligger på 1,5 miljoner kronor och omfattar 3 000 utbildningstimmar.

– Vi vill med projektet skapa en grupp med nätverkande och engagerande samhällsbyggare i Hylte som tillsammans utvecklar framtidandan och förändrar attityder på ett positivt sätt, säger Evelina Samuelsson, näringslivsutvecklare.

Projektet kommer att genomföras under två år med ett 50-tal inbjudna nyckelpersoner per säsong.

Initiativet kommer från Hylte kommun tillsammans med Södra Hestra Sparbank och Länsförsäkringar Halland.

MEST LÄST