Kreativ. Martin Larsson skriver låtar med en kompis över internet. Redan i andra försöket blev det en fullträff. Bild: Jan Bergman
Kreativ. Martin Larsson skriver låtar med en kompis över internet. Redan i andra försöket blev det en fullträff. Bild: Jan Bergman

Martin Larssons låt delas mest på nätet

Martin Larsson, 19 år i Staffansbo har med en kompis släppt en låt som på en månad fått 60 000 spelningar på Spotify, världens största musiktjänst.

ANNONS
|

– Det är helt fantasiskt. Riktigt sjukt, tycker han om framgången för elektroniska ”Better Life” som han skapat med nätkompisen Linus Pettersson, 18 år i Skellefteå.

Deras rytmiska tropical house-singel med strandfeeling har seglat upp till första plats på Top 50 Viral Sverige med de 50 mest spridda låtarna i Sverige just nu efter att ha legat i tio i topp i flera dagar i sträck.

– Vi har 23 000 unika lyssnare och många som delar vår låt.

Till framgången för duon MDEL (efter killarnas förnamn) har bidragit ett gott engagemang från skivbolaget Cub Sweden i Stockholm (det är ägaren och producenten Pete Golden som sjunger). Och att deras familjer hjälpt till att dela låten med vänner som i sin tur skickat den vidare.

ANNONS

– Linus och jag är väldigt tacksamma.

Martin Larsson läser it och systemvetenskap i Göteborg och har musiken som sitt stora intresse vid sidan av. För ett år sedan började killarna snacka om att bilda en duo och göra musik tillsammans i sina datorer över internet. Det här är deras andra låt.

– Vi använder programmet Fruity Loops, gör projekt och filer och sparar i ett moln som uppdateras när vi sparar. Vi sitter och pratar medan vi gör musiken och jobbar samtidigt i olika projekt på samma låt.

I verkliga livet har de bara träffats på riktigt en gång, vid en konsert med Avicii på Friends arena. Nästa låt ska släppas i slutet av januari.

Lyssna på låten "Better life" på Spotify.

ANNONS