Man misshandlad vid Örnahallen

En man i 25-årsåldern åtalas för att ha kastat stenar mot en man och misshandlat honom vid Örnahallen i Hyltebruk.

ANNONS
|

Händelsen inträffade den 22 april. Den angripne mannen fick smärta, en sårskada på foten och en bula i huvudet.

Under kvällen hade han varit och tränat i Örnahallen. I polisförhören har han berättat att två bilar stannade när han kom ut. En man kom ut från en av bilarna och skrek ”dumma saker”.

Mannen tog knytnävsstora stenar från marken och började kasta mot honom. Han satte upp sina armar för att skydda huvudet. Mannen ska ha kastat fem–sex stenar och fick träff på höger fot och i ryggen vid midjan, på vänster sida.

ANNONS

Nio–tio män kom fram. Den angripne mannen blev rädd för att han skulle dödas. En okänd man höll fast honom. När han böjde sig ner fick han ett knytnävsslag mot huvudet av den åtalade 25-åringen.

Personal från Örnahallen kom ut för att sära dem åt och killarna gick tillbaka till bilarna.

I polisförhören har han identifierat misshandelsmannen, vars storasyster han var ihop med en period under 2015. Den flera år yngre angriparen hade vid jul skickat ett meddelande att han skulle döda honom.

Den åtalades äldre bror har i polisförhör uppgivit att den angripne mannen skrivit till deras syster och frågat om hon ville sova hos honom. I deras hemland får inte tjejer prata med en man utanför familjen.

ANNONS