Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

malmagrden
Prioriteras. Malmagårdens renovering är bland de utredningar som prioriteras i kommunfullmäktiges beslut.

Malmagården ska utredas för renovering

20,8 miljoner kronor ska ombudgeteras enligt senaste kommunfullmäktige som följer förslaget från Framtid Hylte och kommunstyrelsen.

Beslutet, som innebär att ombudgeterade medel i utrymmet IT ska användas till fiberanslutningar, togs efter votering med 35 ja-röster och två nej. Stina Isaksson och Monica Grönros, båda SD, reserverade sig till förmån för sitt eget förslag.

Utredningar om Malmagårdens renovering, Torulunds egen vattenförsörjning till isbana och Örnaskolans kök och lagerhållning är investeringar som ska prioriteras 2018–2020. Dessutom prioriteras utredningar om välfärdstjänster, trafikförsörjning i Örnabäckshult samt mottagningskök på Elias Fries och fyra nya föreskoleavdelningar.

Anna Roos (C) fick avslag på sina förslag om att slå ihop utredningsuppdragen för Örnaskolan och Elias Fries samt att reservera tio miljoner kronor för LLS-korttidsboende 2018–2019.

Beslutet att avslå hennes förslag om att satsa en miljon kronor på ridhuset i Rydöbruk under 2018 fick 16 reservationer.

Förslaget från Johan Edenhom (KV) om att avsätta två miljoner kronor om året för Örna City Park fick avslag. Det väckte 14 reservationer.

MEST LÄST