Populär. Amalia Peterssons gamla kunder från Halmstad åker till Hyltebruk för att bli klippta av just henne.
Populär. Amalia Peterssons gamla kunder från Halmstad åker till Hyltebruk för att bli klippta av just henne.

Många utifrån vill bli klippta i Hyltebruk

Det finns gott om frisörer i Hyltebruk. Frågan är bara hur de kan klara sig i konkurrensen?

ANNONS
|

– Det är många nu. Men vi har hållit igång så länge att vi har en stabil kundkrets. säger Frida Andersson, som är delägare i Studio Frisan.

– Vi har inte möjlighet att hjälpa några drop in-kunder, eftersom vi alltid är fulltecknade.

Salongen är en av fem frisörer som finns på den 500–600 meter långa Storgatan i Hyltebruk. Lite längre upp vid Örnatorget ligger ytterligare två, varav Nabil salong öppnade för bara ett par månader sedan. Den drivs av det gifta paret Rim Alhalabi och Nabil Kadmous. De uppger att de redan har gott om kunder.

Men det är bara att undra hur alla dessa salonger klarar konkurrensen på en liten ort, när det dessutom exempelvis finns frisörer i både Torup och Unnaryd.

ANNONS

– Jag tycker att vi har bra med kunder och att det rull-ar på, säger Marie Nyberg, som utöver sig själv även har en anställd i Maries hårsalong.

– Jag tror det handlar om att det finns mycket landsbygd runt omkring. Många åker och handlar i Hyltebruk och då gör man alla sina affärer här.

Hon menar att matbutikerna i centrum, och även Systembolaget, på så sätt gynnar frisörerna.

För två år sedan fick Studio Frisan till och med utöka, och flyttade till större lokaler på Storgatan. Förutom de två ägarna har två ytterligare frisörer anställts. Amalia Petersson är en av dem. Hon har sina teorier om varför Hyltebruk kan livnära många frisörer.

– Det kan bero på att det är ett stort upptagningsområde, folk åker hit från spridda håll, säger hon och berättar att det exempelvis kommer kunder från Halmstad, Oskarström, Fegen och Ätran.

Hon tror även att det spelar in att frisörerna i Hyltebruk har skilda nischer, och på så sätt får olika kunder.

Amalia Petersson jobbade tidigare som frisör i Halmstad och pendlade dit, innan hon fick sitt nuvarande arbete i Hyltebruk. En del av hennes gamla kunder vill fortfarande bli klippta av henne och åker därför fem mil från Halmstad till salongen i Hyltebruk.

ANNONS

– Det är mina kunder, så jag måste väl vara duktig, säger Amalia Petersson och skrattar.

ANNONS